Cirkel van Herhaling

Cirkel van herhaling is de eerste uitgave van NonFixe. NonFixe staat voor de rijkdom aan ideeŽn, opvattingen, mogelijkheden en kansen die diversiteit met zich mee brengt. NonFixe staat voor vrijheid van denken en schrijven.

Een Koerdische journalist uit het grensgebied van Irak en Iran, die al zo'n acht jaar in Nederland woont, spreekt en schrijft Nederlands. Hij kan filosoferen als geen ander, heeft de Wereldliteratuur - Dostojevski, Tolstoi, Marx, Kafka, Tsjechov - op z'n tong en een Nederlands paspoort. Hij werkt als uitzendkracht in diverse fabrieken, is magazijnmedewerker of sorteert post. In de overgebleven uren doet hij waartoe hij op aarde is: hij schrijft.
In Cirkel van herhaling laat Kia Aziz zien hoe politiek ťn cultuur individuele levens beÔnvloeden en hoe mensen daardoor op drift raken. Velen beschouwen verschillen als een gevaar, waardoor familieleden en buren tot vreemdeling worden en vreemdelingen dat blijven. Kia Aziz schrijft over de verdwaalde vreemdeling die geen thuis meer vindt.

Joost Sicking