De hardloper

De hardloper zweet flink. Zijn katoenen haarband is drijfnat en op zijn shirt tekenen zich vochtplekken af. Hij raakt in de trance van zijn eigen voetstappen, zijn hoofd leeg. Hij loopt hier vaker. Ieder jaar komt hij met zijn gezin voor een korte vakantie in het voorjaar. En altijd heeft hij zijn hardloopschoenen bij zich.

Vroeg in de ochtend, als iedereen nog slaapt, sluipt hij naar buiten, zuigt zijn longen vol met frisse morgenlucht en gaat een uurtje rennen. Hij loopt langs het meer en door de duinen in de richting van de zee. Op het strand drinkt hij een kop koffie bij æKapitein HaakÆ. Voor zijn voeten springen regelmatig konijnen en eekhoorns weg en hij heeft al een paar keer oog in oog gestaan met een hert. æIk zou dit thuis ook vaker moeten doen,Æ denkt hij, terwijl het zweet door de haarband heen in zijn ogen druipt.

Het pad maakt een flauwe bocht en de hardloper krijgt het meertje in vizier waar hij de vorige keer een hert zag. Onwillekeurig zoeken zijn ogen naar het beest. Het is er vroeg genoeg voor. Op de bossige oever ligt een stapeltje kleren met een oranje handdoek ernaast. De zon is inmiddels hoog genoeg om door de boombladeren heen op het water te schijnen. Je voelt dat het een warme dag gaat worden. Dan ziet de hardloper opeens twee blanke billen glanzen in de schittering van het water. Hij mindert vaart, veegt het zweet uit zijn ogen. Een mooie jonge vrouw met lange zwarte haren zwemt als een bosfee naakt in het meer. Ze ziet hem niet. Hij staat even stil en kijkt naar haar. Dan loopt hij op kousenvoeten door om de vrouw niet te storen.

Op de terugweg neemt hij weer het pad langs het meer. De jonge vrouw is er nog. Nu ziet ze hem en groet. Hij voelt de zindering. Een onbekende naakte vrouw op een verlaten plek in de natuur. Wat gebeurt er als hij naar haar toe zwemt? Ook zijn kleren uittrekt? Hij groet terug. Dan loopt hij door. Verward. Hij pakt zijn telefoon en smst naar zijn lief: æIk kom totaal onverwacht aan een idyllisch mooi lake waar een vrouw naakt ah zwemmen is. Oeps. Wilde dat jij het was. Ze is ook mooi. Lange natte haren. Love u XXXX.Æ